TOPLOTNE ČRPALKE

DOBAVA IN MONTAŽA

VEČ O TOPLOTNIH ČRPALKAH

NAKUP BREZ MONTAŽE NI MOŽEN

ZANIMA ME NAKUP IN MONTAŽA

ZAUPAMO LE NAJBOLJŠIM IZDELKOM

KER ŽELIMO VGRAJEVATI LE IZDELKE NAJBOLJŠE KAKOVOSTI, SODELUJEMO Z DOBAVITELJI, KI JIM 100% ZAUPAMO

Najpogosteje vgrajujemo toplotne črpalke Fujitsu. Po naših dolgoletnih izkušnjah so se izkazale za izredno zanesljive.

POVPRAŠEVANJE ZA IZVEDBO TOPLOTNE ČRPALKE

Če vas zanima izvedba ogrevanja s pomočjo toplotne črpalke, nam pišite ali nas pokličite.

PROCES

OBISK OBJEKTA
PREGLED STANJA
IZDELAVA PONUDBE
NABAVA IN IZVEDBA
PREGLED STANJA
OBISK OBJEKTA
NABAVA IN IZVEDBA
IZDELAVA PONUDBE

VLAGAMO V ZNANJE

Imamo vso potrebo strokovno znanje in opravljen izpit za delo s hladilnimi plini.

STROKOVNOST IN IZKUŠNJE

REFERENCE

VEČ O DOBAVI IN VGRADNJI TOPLOTNE ČRPALKE

Pridobite pomembne podatke in koristne nasvete,
ki smo jih pripravili na podlagi dolgoletnih izkušenj.

DOBAVA KAKOVOSTNIH
TOPLOTNIH ČRPALK

Za naročnike dobavimo kakovostne toplotne črpalke, ki jih tudi vgradimo.
Pred nabavo se z vami posvetujemo in vam z našim strokovnih znanjem pomagamo pri odločitvah.

KONTAKTIRAJTE NAS

Izbira toplotne črpalke* je zahteven projekt in ni vseeno za katero se odločite. Na podlagi naših dolgoletnih izkušenj na področju zahtevnih inštalacij in montiranja/servisiranja številnih toplotnih  črpalk lahko ponudimo iskrena priporočila.

Glede na to, da trenutno berete te vrstice pomeni, da že razumete zakaj je toplotna črpalka izrednoi ekonomičen in okolju prijazen vir toplote. Res je izjemno na kakšen način lahko pridobivamo vir toplote! Iz okolja tako pridobiva brezplačno energijo po sistemu termodinamičnega kroga in nam nudi toploto, ki jo preko distribucijskega sistema razporedi po prostorih. Lahko pa s to toploto ogreva tudi sanitarno vodo. Napredne tehnične rešitve res ponujajo optimalne rešitve za vse stanovanjske izzive.

Toplotna črpalka pa lahko deluje tudi v obratni smeri in ohlaja prostore. Inteligentna tehnologija omogoča pridobivanje energije v ekstremnih zimskih razmerah ali oddajanje toplote na visoki temperaturni ravni. Pomemben element v izračunu pa seveda ostaja nezanemarljiv prihranek energije v primerjavi s tradicionalnimi načini ogrevanja.

Če tako pogledamo, domove ogrevamo kar ⅔ leta! To je tudi razlog, da se večina odloči za zamenjavo obstoječega ogrevalnega sistema. Inštalacija toplotne črpalke je dolgoročna investicija. Poznala se bo pri nižjih stroških za ogrevanje, manjšem ogljičnem odtisu  in vašem časovnem prihranku.

ZAKAJ TOPLOTNA ČRPALKA?

Dolgoročni prihranek pri ogrevanju s toplotno črpalko je lahko tudi do 3x. To podpira tudi dejstvo, da je življenjska doba kakovostne toplotne črpalke lahko tudi daljša od 30 let.  Investicija v inštalacijo toplotne črpalke se lahko povrne v 3-6 letih. Tukaj gre za pripravo sanitarne vode. Pri celovitejših projektih pa v 8-11 letih. Seveda je vse to odvisno od parametrov, ki smo jih omenili že v prejšnjem odstavku.

KONTAKTIRAJTE NAS

Na tržišču je trenutno velika izbira različnih ogrevalnih sistemov – med njimi pa so v veliki prednosti toplotne črpalke. Večina strokovnjakov pa še vedno kot izredno kakovostno in dolgoročno najbolj varčno rešitev priporoča toplotno črpalko. Tudi naše izkušnje na terenu in znanje potrjujejo temu. Še vedno pa se na nas obračate mnogi, ki še vedno niste prepričani ali je inštalacija toplotne črpalke zares pametna investicija. Zato je bistevno, da zares razumete delovanje črpalke. Ko enkrat razumemo tehnično delovanje, potem ni več dvomov. Seveda pa je izbira tiste prave odvisna od številnih parametrov. Dovolite, da vam pomagamo pri izbiri. Zaupajte nam vaše dvome in vprašanja na info@instalacije-kočevar.si


Čer nekako povzamemo to kar vidimo na terenu, lahko z zagotovostjo trdimo, da je inštalacija toplotne črpalke odlična naložba v vašo in  v prihodnost naslednjih generacij. Ste vedeli, da kljub večji začetni investiciji sistem toplotne črpalke zniža stroške tudi do 80%?

Veliko vprašanj se nanaša tudi na jakost toplotne črpalke. Moč toplotne črpalke izračunamo na podlagi podatkov o vaši stavbi. Namreč ni vseeno kolikšna je toplotna prehodnost delov stavbe (streha, okna, vrata, zidovi, tla), ki mejijo ali na hladnejšo/toplejšo zunanjost. Tudi struktura zunanjega ovoja zgradbe je pomembna in kakšna je izolacija. Pri izračunu upoštevamo tudi vplive podnebja, kjer se nahaja vaš objekt.  

 

Koliko je toplotna črpalka ekonomsko varčna naložba?

 

Dolgoročni prihranek pri ogrevanju s toplotno črpalko je lahko tudi do 3x. To podpira tudi dejstvo, da je življenjska doba kakovostne toplotne črpalke lahko tudi daljša od 30 let.  Investicija v inštalacijo toplotne črpalke se lahko povrne v 3-6 letih. Tukaj gre za pripravo sanitarne vode. Pri celovitejših projektih pa v 8-11 letih. Seveda je vse to odvisno od parametrov, ki smo jih omenili že v prejšnjem odstavku.

MONTAŽA TOPLOTNE ČRPALKE

Ekipa Inštalacije Kočevar smo specializirani za inštalacije naprednih tehnologij kar dokazujejo tudi številni uspešno izvedeni projekti. Servis toplotne črpalke pa se priporoča 1/leto pred ogrevalno sezono. Pripomore k daljši življenjski dobi toplotne črpalke. Na koncu je tako izbira inštalaterja enako pomembna kot izbira kakovostne toplotne črpalke. Na podlagi vaših želja in potreb vam lahko že danes pomagamo najti najbolj optimalno rešitev.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ne glede na to kako prvovrstno toplotno črpalko ste izbrali je na koncu še vedno zelo pomembna tudi montaža. Kakovostna inštalacija lahko močno vpliva na samo delovanje in življenjsko dobo toplotne črpalke.

Montaža toplotne črpalke pa se neposredno navezuje na izbrani ogrevalni sistem kot tudi na naravni vir. Vsaka toplotna črpalka ima svoje zahtevnosti. Le-te pa mora upoštevati kakovostna, strokovna montaža toplotne črpalke. Cena inštalacije toplotne črpalke je seveda odvisna od zahtevnosti posameznega projekta. Ocenite lahko zgolj približne vrednosti stroškov za nakup in montažo toplotne črpalke. Cena vsake posamezne investicije pa se izračuna individualno, na podlagi izbrane naprave in opravljenega natančnega ogleda objekta.

POVPRAŠEVANJE ZA IZVEDBO TOPLOTNE ČRPALKE

Če vas zanima izvedba ogrevanja s pomočjo toplotne črpalke, nam pišite ali nas pokličite.

DELOVANJE TOPLOTNE ČRPALKE

Lahko rečemo, da so toplotne črpalke
nekakšni nizkotemperaturni generatorji toplote

Toplotna črpalka deluje na podoben princip kot hladilnik. Deluje namreč v drugo smer kot delovanje hladilnika: od okolice sprejema toplotno energijo in jo oddaja v ogrevanih prostorih, pri čemer izkorišča naravni toplotni zbiralnik okolja. Kot energetski viri se uporabljajo tako talna in površinska voda, zemeljska toplota, sončna energija kot tudi zunanji zrak.

Sistem sestavljajo 4 enote: uparjalnik, kompresor, kondenzator in dušilnik. Toplotna energija pa se prenaša s hladilnim sredstvom. Hladilno sredstvo v uparjalniku sprejema toplotno energijo in izpareva. Para se v kompresorju stisne, zaradi česar se močno ogreje. Ta vroča para prenaša toplotno energijo v kondenzatorju na grelno vodo in se utekočinja. V dušilniku se hladilno sredstvo razširi, tlak se zniža na začetnega, od tam gre v uparjalnik in krožni proces se ponovi.

V naravnih procesih se toplota prenaša iz toplejšega telesa na hladnejšega. Toplotna črpalka pa za ta proces porablja električno energijo – ne več kot 25%. Do kar 75% energije namreč črpa iz okolja, tudi ko je zunaj zelo mrzlo. Pa še brezplačno je.

 

Glede na izkušnje je nekako najučinkovitejše ravno izkoriščanje talne vode. V globini cca 7m je skozi celo leto stalna temperatura 6-10 °C. Talno vodo se črpa iz črpalnega vodnjaka in po uporabi ohlajeno približno za 4 °C vrača v zemljo. To se zgodi preko ponikalnega vodnjaka. Lahko pa zemeljska toplota prehaja v sistem plastičnih cevi – skozi katerega se pretaka hladilno sredstvo.

 

Če zaključimo lahko rečemo, da so toplotne črpalke nekakšni nizkotemperaturni generatorji toplote. Pridružite se številnim, ki že izkoriščajo vse prednosti ogrevanja/hlajenja s toplotnimi črpalkami.

POVPRAŠEVANJE ZA IZVEDBO TOPLOTNE ČRPALKE

Če vas zanima izvedba ogrevanja s pomočjo toplotne črpalke, nam pišite ali nas pokličite.

Subvencija je bila pridobljena za Vavčer za digitalni marketing.

Naložbo – izdelavo spletne strani – sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.